Alside rendszer: Külső homlokzati hőszigetelés, amerikai típusú hőszigetelés, falburkolás

1947-ben az USA-ban hozta ki és mutatta be először a lakosságnak az Alside cég, a "siding"-ot, (a műanyag deszkaborítást). Az Alside a termék kikísérletezésénél figyelembe vette az energiatakarékosságot, a karbantartást és a ház külső esztétikáját, kielégítve ezzel a háztulajdonosok igényeit. Az elmúlt időszakban az Alside cég, mint gyártó rendkívül jó hírnevet szerzett magának az USA-ban, ezzel a megbízható, árban versenyképes, újító műanyag termékkel.

Alside hőszigetelő és falburkoló rendszer - Amerikai minőség Magyar zsebhez

Az újonnan épített vagy már meglévő falakra lécvázat rögzítenek, amelyre hőtükörrel és vízzáró de páraáteresztő fóliával ellátott szigetelés kerül, majd arra rejtetten szeggel rögzítik fel az anyagában színezett, időtálló PVC "deszkaborítást", az ún. sidingot (szájding).

A szerelési technikából adódó 22-25mm-es zárt légrés a szigetelő és a fal között kiegyenlíti a külső és a belső hőmérsékletkülönbséget. a hőszigetelés az Émi mérései és a gyári adatok szerint is ƛ10,tr (W/mK) 0,026. (ÉMI A-713/2004)

A rendszer nagy előnye, hogy a régi vakolatot nem kell leverni, legfeljebb a laza részek távolítandók el, az új épízkezés esetén a vakolás nem szükséges.

A homlokzatburkolás tökéletes eredményét számtalan műanyag profil segíti. Speciális helyekre (ormdeszka, erszdeszka, ablakpárkány...) a kivitelezők a burkolólécekkel azonos, 14 különböző színű, műanyaggal bevont alumíniumlemezt is alkalmaznak, -ami szintén a burkoló anyaggal megegyező deszkaerezetű.-, ezáltal a drága festés örökre elfelejtheti a ház tulajdonosa. Az Alside rendszert házilag nem lehet szerelni, kivitelezést erre kiképzett szakemberekre kell bízni...

Alside rendszer

Alside Hódító® - Önt is meghódítja a Hódító®!

Összemosódó kontraszt
Összemosódó kontraszt - lágy
Drasztikus kontraszt
Drasztikus kontraszt - kiugró hatás

A Hódító®, amerikai műanyag deszkaborító kitűnően egyensúlyban tartja a szépséget a költségekkel. A rendkívül mutatós cédrus erezetű műanyag siding a különböző kiegészítő elemekkel többféle arculatot kölcsönözhet házának (lásd ábrák A1, A2). Különböző építészeti stílusokban is mutatós, ezért ideális a "Hódító®" az új építkezéseknél, a régi házak felújításánál, átalakításánál, családi házak és középületeknél egyaránt.

A Hódító® ez az elnyűhetetlen, időtálló amerikai műanyag falburkoló soha nem fog elgörbülni, elhasadni, elkorhadni, vagy behorpadni. A színezés a BASF cég által gyártott LuranŽ SASA festékkeverékkel készül, így soha nem kell lekaparni, lecsiszolni, vagy újrafesteni. Időnként egyszerűen le kell locsolni a kerti locsolóval, és újra a régi fényében pompázik.

Elégedett a háza külsejével? Talán szeretne egy új külsőt, különböző színekkel, nagyobb kontraszttal? A "Hódító®" felajánl Önnek minden lehetőséget, hogy a háza pont olyan legyen, mint amit megálmodott. Kezdje a klasszikus homlokzattal és fejezze be a részletes kiegészítő tartozékokkal, mint ereszdeszka borítás, zsalugáterek, lámpadoboz stb...

Két ötlet amely megkönnyíti a színválasztást:

1.) Először válassza ki a siding színét
2.) Másodszor határozza el, hogy lágy vagy kemény kontrasztot akar a siding, a szegőlécek és a zsalugáterek között

Az Alliance™T2/T4 ereszdeszka szép és elegáns befejezést ad az eresznek, és nem utolsó sorban gondoskodik a tetőtér kiszellőztetéséről. Olvasson róla az Ereszborítás aloldalunkon!

Szigetelés, szigetelés, szigetelés!

Az Alside szigetelőrendszer
Az Alside szigetelőrendszer

Az Alside siding egy másik rendkívül kedvező tulajdonsága a szigetelés. A siding egy hőtükrös szigetelő lapra van szerelve, mely télen-nyáron védelmet biztosít a külső hőmérséklet ingadozás ellen. Így 30-40%-os ENERGIA megtakarítást ér el az Alsíde falburkolóval, ami az USA-ban bebizonyított tényeken alapszik.

1. Meglévő házfal
2. Párnaléc 18 mm x 50 mm
3. 10 mm-es hőtükrös szigetelő, párazáró fóliával
4. Siding, műanyag deszka utánzatú falburkoló

Az 1. és a 3-as között lévő 18 mm vastag légüres tér kiegyenlíti a külső és belső hőmérséklet ingadozást és a lakás páratartalmát is egyensúlyban tartja. A hőtükör, ami falfelüli oldalon van felszerelve visszaveri a hőt, miközben a külső párazáró pedig megakadályozza, hogy a pára visszakerüljön a lakásba.

GARANCIA: Az Alside 50 éves átruházható garanciát biztosít az általa forgalmazott termékre. Az Alside a garanciát csak abban az esetben biztosítja ha a szerelést a gyár által betanított emberek végzik. A forgalmazó cég 10 éves garanciát biztosít a szakképzett szereléshez.

Alside színpaletta

Spaletták

Spaletta

Nyílászárók mellé helyezhető műanyag díszspaletta, mely 14 színben található meg készletünkben.

Beépülő egységek

Beépülő egység: szellőzőBeépülő egység: szellőzőBeépülő egység: lámpatartóBeépülő egység: (víz, gáz, csengő) kapcsolókeret

A ház külsejéhez illeszkedő beépülő egységek, az épületdekoráció kellékei.

Oromfalnyílások

Külső homlokok díszítésére valamint padlásterek kiszellőztetésére szolgáló oromnyílások.

OromfalnyílásOromfalnyílásOromfalnyílásOromfalnyílásOromfalnyílásOromfalnyílás
© Hunyadi László 2023